Hozzávalók:
Elkészítése:
Zsíron megpirítjuk a felaprított kolozsvári szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és megdinszteljük rajta.
Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a feldarabolt marhahúst, és kevés vizet öntünk alá. Ízlés szerint sózzuk. Beletesszük a felaprított paprikákat és paradicsomot. Fél óra után hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt sertéskörmöt és farkat. Újabb fél óra múlva beletesszük a felkockázott csülköt és lapockát, és puhára főzzük az egészet.
Amikor minden hús benne van, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótoljuk. Amikor puha a hús, beleöntjük a bort, összeforraljuk vele, és tetszőlegesre vágott főtt krumplival tálaljuk.
Idényhez illő salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.
A krumplit bele is lehet főzni, akkor kell beletenni, amikor a hús megpuhult. Ilyenkor hosszabb lére engedjük a pörköltet, a bort is ekkor öntjük bele, a krumpli mennyiségének megfelelően sózzuk, és már nem keverjük, csak forgatjuk a bográcsot, hogy a krumpli ne törjön össze. A krumplival készre főzzük.