Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

5 szuper leves a vasárnap ebédre

Dátum: 2016-05-03 / Írta: Budai István / Látták: 109062 /

10 szuper leves, aminek a vasárnapi asztalon a helye!




  • 1 . Tárkonyos csirkeragu leves

    raguleves

    Hozzávalók:

    • 350 g csirkemell filé
    • 3 ek olaj
    • 1 fej hagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1⁄2 fej karalábé
    • 3 zellerszár (vagy kisebb zeller)
    • 1 ek tárkony (szárított)
    • 1 ek petrezselyemzöld (szárított)
    • 3 leveskocka (vagy alaplé)
    • 300 g zöldborsó
    • 300 ml főzőtejszín

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Alföldi betyárgulyás

    batyar

    Hozzávalók:

    1. 10 dkg füstölt szalonna
    2. 25 dkg sertéshús
    3. 5 db krumpli
    4. 1 szál sárgarépa
    5. 1 szál petrezselyem gyökér
    6. 1 fej hagyma
    7. 1 teáskanál pirospaprika
    8. 15 dkg csiperke
    9. kis csokor petrezselyem zöld
    10. 1 szál lestyán levél
    11. só, frissen őrölt bors
    12. 1 kanál tejföl
    13. csipetke, vagy galuska ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Májgombóc leves

    majgomboc

    Hozzávalók:

    1. 4 szál sárgarépa
    2. 1 zsenge karalábé
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 1 csokor friss petrezselyemlevél
    5. 2 szál zellerlevél
    6. 1 fehér húsú paprika
    7. 3 krumpli
    8. 1 tk só
    9. 1 kk bors
    10. 1 tk házi készítésű darált paprika

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Tárkonyos húsgombóc leves

    husgomboc

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg zöldbab
    2. 20 dkg zöldborsó
    3. 15 dkg gomba
    4. 2 nagyobb szál sárgarépa
    5. 3 közepes krumpli
    6. 1 közepes fej vöröshagyma
    7. 2 ek étolaj
    8. 1 púpos kk só
    9. nagy csipet bors
    10. 1 tk morzsolt tárkony
    11. 1 púpos ek liszt
    12. 3 dl főzőtejszín

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Gombaraguleves daragaluskával

    daragaluska

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemellfilé
    2. 10 dkg csiperke gomba
    3. 4-5  szelet szárított vargánya
    4. 1 zöldhagyma
    5. 40 dkg vegyes zöldség
      (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó,  bármi)
    6. petrezselyemzöld
    7. lestyánlevél
    8. 1 paradicsom
    9. 0,5 paprika
    10. bors
    11. 1 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    wp_ad_camp_5]

    7. Jókai bableves

    jokai

    Hozzávalók:

    1. 500 gramm vörösbab
    2. 3-4 szál sárgarépa
    3. 2 szál fehérrépa
    4. fél karalábé
    5. 2-3 babérlevél
    6. 1 húsleveskocka
    7. 1 szál kolbász /általában füstöltet veszek/
    8. ízlés szerint só
    9. 1/2 kg burgonya

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Tárkonyos palócleves

    palocleves

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sertéscomb
    2. egy fej vöröshagyma
    3. egy gerezd fokhagyma
    4. zsiradék
    5. egy teáskanálnyi őrölt pirospaprika
    6. himalája só
    7. 25 dkg zöld hüvelyű metélőbab
    8. kettő közepes burgonya
    9. egy közepes méretű sárgarépa
    10. petrezselyem zöldje
    11. egy szelet friss édes paprika
    12. egy csipetnyi fehérbors
    13. egy szál friss tárkony
    14. 2-3 evőkanál tejföl
    15. 1 csapott evőkanál rizsliszt ( vagy búzaliszt )

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    9. Parasztgulyás

    paraszt

    Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
    • 2-3 krumpli
    • 1 nagy sárgarépa
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • köménymag
    • őrölt fehér bors
    • pirospaprika
    • 1 ek étolaj
    • 1-1,5 l víz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    10. Raguleves zöldségekkel

    raguleves

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg sertéscomb
    2. 0,5 marék szárított vargánya
    3. 0,5 marék karikára vágott póréhagyma
    4. 3 szál sárgarépa
    5. 1 szál fehérrépa
    6. 1 kisebb karalábé
    7. 1 kisebb zeller
    8. 1 pohár zöldborsó
    9. petrezselyemlevél
    10. zellerlevél
    11. 1 paradicsom
    12. 1/2 paprika
    13. bors
    14. 1 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá