Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos húsgombócleves recept

Tárkonyos húsgombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg zöldbab
    • 20 dkg zöldborsó
    • 15 dkg gomba
    • 2 nagyobb szál sárgarépa
    • 3 közepes krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek étolaj
    • 1 púpos kk só
    • nagy csipet bors
    • 1 tk morzsolt tárkony
    • 1 púpos ek liszt
    • 3 dl főzőtejszín (20%-os)

    Gombóchoz:

    • 20 dkg darált sertéshús
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csapott ek búzadara
    • 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
    • nagy csipet só
    • csipet őrölt bors

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk. A gomba, ha konzerv, átmossuk, lecsepegtetjük, ha egész, akkor vékony csíkra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldségeket, jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel. Meghintjük a sóval, borssal, tárkonnyal.

    Közben a gombócokhoz a húst egy tálkába rakjuk, hozzáadjuk a tojást, a búzadarát és a fűszereket. Jól összeforgatjuk és hagyjuk addig pihenni, míg a levesben a zöldségek meg nem puhulnak, majd egy kiskanál segítségével apró gombócokat szaggatunk a levesbe. Ezek mérettől függően 10-15 perc alatt tökéletesen megfőnek.

    Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, hígítjuk pár ek leveslével, majd a levesbe csorgatjuk. Ha felfő, elzárhatjuk. Meleg kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá