Hozzávalók:
Gombóchoz:
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk. A gomba, ha konzerv, átmossuk, lecsepegtetjük, ha egész, akkor vékony csíkra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldségeket, jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel. Meghintjük a sóval, borssal, tárkonnyal.
Közben a gombócokhoz a húst egy tálkába rakjuk, hozzáadjuk a tojást, a búzadarát és a fűszereket. Jól összeforgatjuk és hagyjuk addig pihenni, míg a levesben a zöldségek meg nem puhulnak, majd egy kiskanál segítségével apró gombócokat szaggatunk a levesbe. Ezek mérettől függően 10-15 perc alatt tökéletesen megfőnek.
Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, hígítjuk pár ek leveslével, majd a levesbe csorgatjuk. Ha felfő, elzárhatjuk. Meleg kínáljuk.