Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májgombóc leves recept

Májgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szál sárgarépa
    • 1 zsenge karalábé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor friss petrezselyemlevél
    • 2 szál zellerlevél
    • 1 fehér húsú paprika
    • 3 krumpli
    • 1 tk só
    • 1 kk bors
    • 1 tk házi készítésű darált paprika

    A gombóchoz:

    • 3 csirkemáj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 kis csokor petrezselyemlevél
    • 1 kk só
    • 2 csipet bors

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit és a karalábét felkockázzuk. A répát, karalábét feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a darált paprikát és a megtisztított, egész hagymát. A paprikát kicsumázzuk, beletömködjük a petrezselyem- és zellerlevelet és az egészet a levesbe dobjuk.

    A csirkemájakat egy kés tompa oldalával, nem a vágó oldalával, egy vágódeszkán elkaparjuk, az eres részt eltávolítva, egy tálkába tesszük. A májhoz adjuk a tojásokat, a lisztet, zsemlemorzsát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemlevelet.
    Jól összekeverjük.

    Amikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a krumplit. Amikor a leves újra forr, egy teáskanalat belemártunk a levesbe, így könnyebben leválik a gombóc, és egy kevéske tölteléket veszünk a kanálra, óvatosan a levesbe engedjük. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a gombóc massza.

    Mire a krumpli megpuhul, a gombócok is megfőnek. Tálalás előtt az egész hagymát és a levelekkel töltött paprikát eltávolítjuk a levesből.

    Tipp:

    Az egyik kedvenc levesem, amit mindig Anyukám receptje alapján készítek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá