Májgombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Májgombóc leves

Hozzávalók:

  • 4 szál sárgarépa
  • 1 zsenge karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemlevél
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 fehér húsú paprika
  • 3 krumpli
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
  • 1 tk házi készítésű darált paprika

A gombóchoz:

  • 3 csirkemáj
  • 2 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 kis csokor petrezselyemlevél
  • 1 kk só
  • 2 csipet bors

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit és a karalábét felkockázzuk. A répát, karalábét feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a darált paprikát és a megtisztított, egész hagymát. A paprikát kicsumázzuk, beletömködjük a petrezselyem- és zellerlevelet és az egészet a levesbe dobjuk.

A csirkemájakat egy kés tompa oldalával, nem a vágó oldalával, egy vágódeszkán elkaparjuk, az eres részt eltávolítva, egy tálkába tesszük. A májhoz adjuk a tojásokat, a lisztet, zsemlemorzsát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemlevelet.
Jól összekeverjük.

Amikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a krumplit. Amikor a leves újra forr, egy teáskanalat belemártunk a levesbe, így könnyebben leválik a gombóc, és egy kevéske tölteléket veszünk a kanálra, óvatosan a levesbe engedjük. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a gombóc massza.

Mire a krumpli megpuhul, a gombócok is megfőnek. Tálalás előtt az egész hagymát és a levelekkel töltött paprikát eltávolítjuk a levesből.

Tipp:

Az egyik kedvenc levesem, amit mindig Anyukám receptje alapján készítek.