Hozzávalók:
A gombóchoz:
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit és a karalábét felkockázzuk. A répát, karalábét feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a darált paprikát és a megtisztított, egész hagymát. A paprikát kicsumázzuk, beletömködjük a petrezselyem- és zellerlevelet és az egészet a levesbe dobjuk.
A csirkemájakat egy kés tompa oldalával, nem a vágó oldalával, egy vágódeszkán elkaparjuk, az eres részt eltávolítva, egy tálkába tesszük. A májhoz adjuk a tojásokat, a lisztet, zsemlemorzsát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemlevelet.
Jól összekeverjük.
Amikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a krumplit. Amikor a leves újra forr, egy teáskanalat belemártunk a levesbe, így könnyebben leválik a gombóc, és egy kevéske tölteléket veszünk a kanálra, óvatosan a levesbe engedjük. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a gombóc massza.
Mire a krumpli megpuhul, a gombócok is megfőnek. Tálalás előtt az egész hagymát és a levelekkel töltött paprikát eltávolítjuk a levesből.
Az egyik kedvenc levesem, amit mindig Anyukám receptje alapján készítek.