Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parasztgulyás recept

Parasztgulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
    • 2-3 krumpli
    • 1 nagy sárgarépa
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • köménymag
    • őrölt fehér bors
    • pirospaprika
    • 1 ek étolaj
    • 1-1,5 l víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika csumáját távolítsuk el, majd vágjuk fel csíkokra. A debrecenit (vagy virslit) karikázzuk fel.

    Egy fazékba öntsük bele az olajat, majd tegyük bele az apróra vágott szalonnát, (én szeletelt bacont vágtam fel csíkokra) és kezdjük el sütni. (ha zsírosabb a szalonna, akkor nem kell alá olajat önteni!!!!)

    Pár perc után adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk tovább. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd rögtön a felkarikázott kolbászt (vagy virslit), és szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és őrölt borssal.

    Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább. Végül adjuk hozzá a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a kisebb kockákra vágott krumplit. Szórjuk meg ízlés szerint pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

    Ezután ízlés szerint sózzuk, majd forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyük kisebb lángra, majd főzzük puhára.

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ízlés szerint kanalazzunk rá tejfölt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek