Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos palócleves recept

Tárkonyos palócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • egy fej vöröshagyma
    • egy gerezd fokhagyma
    • zsiradék
    • egy teáskanálnyi őrölt pirospaprika
    • himalája só
    • 25 dkg zöld hüvelyű metélőbab
    • kettő közepes burgonya
    • egy közepes méretű sárgarépa
    • petrezselyem zöldje
    • egy szelet friss édes paprika
    • egy csipetnyi fehérbors
    • egy szál friss tárkony
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • 1 csapott evőkanál rizsliszt ( vagy búzaliszt )

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a szeletelt fokhagymával együtt zsiradékon üvegesre pároljuk.

    A pirospaprikát ráhintjük a hagymára, majd felöntjük vízzel. A húst kockára vágjuk és a pörköltalapba helyezzük, sózzuk, borssal ízesítjük.

    Hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, a petrezselyem zöldjét, a szeletke paprikát, a tárkonydarabot, és majdnem puhára főzzük.

    A zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk és a húshoz adva együtt készre főzzük.

    A tejfölt kikeverjük a rizsliszttel ( vagy búzaliszttel ) és a lassú forrásban lévő levest behabarjuk és kiforraljuk. Forrón -gazdagon tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá