Tárkonyos palócleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- egy fej vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
- zsiradék
- egy teáskanálnyi őrölt pirospaprika
- himalája só
- 25 dkg zöld hüvelyű metélőbab
- kettő közepes burgonya
- egy közepes méretű sárgarépa
- petrezselyem zöldje
- egy szelet friss édes paprika
- egy csipetnyi fehérbors
- egy szál friss tárkony
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 csapott evőkanál rizsliszt ( vagy búzaliszt )
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a szeletelt fokhagymával együtt zsiradékon üvegesre pároljuk.
A pirospaprikát ráhintjük a hagymára, majd felöntjük vízzel. A húst kockára vágjuk és a pörköltalapba helyezzük, sózzuk, borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, a petrezselyem zöldjét, a szeletke paprikát, a tárkonydarabot, és majdnem puhára főzzük.
A zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk és a húshoz adva együtt készre főzzük.
A tejfölt kikeverjük a rizsliszttel ( vagy búzaliszttel ) és a lassú forrásban lévő levest behabarjuk és kiforraljuk. Forrón -gazdagon tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.