1 . Gyors sajtos csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1,5 tk só
- fél dl étolaj
- 1 tojás
- 1 felvert tojás
- 10 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Fahéjas almás csiga
Hozzávalók:
- 56 dkg liszt
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 csomag szárított élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 ek cukor
- csipet só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Pizzás csiga
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 5 dkg margarin
- 1 bögre tej
- 2 kk só
- ketchup
- 10 dkg sonka
- 1 konzerv kukorica
- 15 dkg trappista sajt
- oregánó
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Túrós csiga rétes
Hozzávalók:
- 32 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- csipet só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Fahéjas csiga, krémsajtos mázzal
Hozzávalók:
- 40 dkg (kalács)liszt ennek hiányában finomliszt
- 2 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 4 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 2,5 dl langyos tej
- csipet só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Kókuszhabos csiga
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 4 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Szalonnás csiga
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- só
- kevés cukor
- 1 db tojás
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Kókuszkrémes csigák
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej (+2 ek, ha szükséges)
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 nagyobb tojás sárgája
- 10 dkg vaj/margarin
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Diós-szilvalekváros mini csigák
Hozzávalók:
- 2 db vajas-leveles tésztalap
- 5 dkg dió
- 3-4 evőkanál szilvalekvár
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1-2 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Villám csigák, fahéjas-rumosmeggyel
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 5 ek olaj
- 1 tk vanília kivonat/aroma
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 25 dkg liszt (nálam a fele teljes kiőrlésű tönkölybúza)
- 0,5 dl tej
- 5-8 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 1,5 ek fahéj
- meggy (nekem volt a kamrában rumos meggy, azt használtam)