Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villám csigák – fahéjas-rumosmeggyel (kelesztés nélkül) recept

Villám csigák – fahéjas-rumosmeggyel (kelesztés nélkül)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 5 ek olaj
    • 1 tk vanília kivonat/aroma
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 25 dkg liszt (nálam a fele teljes kiőrlésű tönkölybúza)
    • 0,5 dl tej

    Töltet:

    • 5-8 dkg vaj
    • 4 ek porcukor
    • 1,5 ek fahéj
    • meggy (nekem volt a kamrában rumos meggy, azt használtam)

    Elkészítése:

    A túrót a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a vanília kivonatot/aromát, a csipet sót, és a lisztet, amibe a sütőport belekevertük. Összegyúrjuk, a tejjel segítünk, hogy összeálljon a tészta. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, rászitáljuk a fahéjat, majd a porcukrot, végül megpakoljuk meggyel. Utóbbit érdemes botmixerrel kissé darabosra zúzni, hogy könnyebb legyen a csiga feltekerése.

    Ha kész, a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük. Tekerhetjük a másik oldalról is, akkor nagyobb csigákat kapunk. Éles késsel kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Sütője válogatja, nekem 20 perc normál sütés és 3 perc légkeverés tette meg a végső hatást, át is sült, és kemény se lett a tészta, hanem igazán puha fincsi.) 1 gáztepsinyi adag lesz belőle.

    Tipp:

    Kakaósan, vagy meggy nélkül simán fahéjasan is szuper!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá