Hozzávalók:
Töltet:
Elkészítése:
A túrót a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a vanília kivonatot/aromát, a csipet sót, és a lisztet, amibe a sütőport belekevertük. Összegyúrjuk, a tejjel segítünk, hogy összeálljon a tészta. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, rászitáljuk a fahéjat, majd a porcukrot, végül megpakoljuk meggyel. Utóbbit érdemes botmixerrel kissé darabosra zúzni, hogy könnyebb legyen a csiga feltekerése.
Ha kész, a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük. Tekerhetjük a másik oldalról is, akkor nagyobb csigákat kapunk. Éles késsel kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Sütője válogatja, nekem 20 perc normál sütés és 3 perc légkeverés tette meg a végső hatást, át is sült, és kemény se lett a tészta, hanem igazán puha fincsi.) 1 gáztepsinyi adag lesz belőle.
Kakaósan, vagy meggy nélkül simán fahéjasan is szuper!