Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Római tálban sült zöldfűszeres nyúlcomb recept

Római tálban sült zöldfűszeres nyúlcomb
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3-4 nyúlcomb
    • zöld fűszerek vegyesen (majoránna, tárkony, rozmaring, kakukkfű)
    • só, bors
    • olíva olaj
    • fokhagyma
    • hagyma
    • paradicsom

    A mártáshoz:

    • gomba
    • 1-2 fej hagyma
    • tejszín
    • só, bors

    Elkészítése:

    A húsokat jól besózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk olíva olajjal majd hozzáadjuk a tetszés szerinti fűszereket valamint a fokhagymát.

    Egy éjszakára, lefedve a hűtőben tároljuk. A római tálat egy nappal korábban vízbe állítjuk.

    A húsok sütéséhez kb. 2 órára van szükség. A római tálba helyezzük a nyulat és hozzáöntjük a páchoz használt olajat és fűszereket is.

    Tegyük bele a fokhagymát némi paradicsomot és karikázott vöröshagymát is. A sütést hideg sütőben kezdtem. Miközben sül a hús, elkészíthetjük a köretet illetve a mártást is.

    A gombákat megmossuk, megszárítjuk. Serpenyőben vajon vagy kevés olíva olajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát, ehhez adjuk a gombát, amit sózunk-borsozunk.

    Nagyjából 10 perc alatt megpárolódik, vagy megpirul. Öntsük hozzá a tejszínt és néhány percig forraljuk.

    A húst miután megpuhult fedő nélkül is pirítsuk át. Közben a visszamaradt zsiradékkal locsolgassuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá