Római tálban sült zöldfűszeres nyúlcomb

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3-4 nyúlcomb
  • zöld fűszerek vegyesen (majoránna, tárkony, rozmaring, kakukkfű)
  • só, bors
  • olíva olaj
  • fokhagyma
  • hagyma
  • paradicsom

A mártáshoz:

  • gomba
  • 1-2 fej hagyma
  • tejszín
  • só, bors

Elkészítése:

A húsokat jól besózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk olíva olajjal majd hozzáadjuk a tetszés szerinti fűszereket valamint a fokhagymát.

Egy éjszakára, lefedve a hűtőben tároljuk. A római tálat egy nappal korábban vízbe állítjuk.

A húsok sütéséhez kb. 2 órára van szükség. A római tálba helyezzük a nyulat és hozzáöntjük a páchoz használt olajat és fűszereket is.

Tegyük bele a fokhagymát némi paradicsomot és karikázott vöröshagymát is. A sütést hideg sütőben kezdtem. Miközben sül a hús, elkészíthetjük a köretet illetve a mártást is.

A gombákat megmossuk, megszárítjuk. Serpenyőben vajon vagy kevés olíva olajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát, ehhez adjuk a gombát, amit sózunk-borsozunk.

Nagyjából 10 perc alatt megpárolódik, vagy megpirul. Öntsük hozzá a tejszínt és néhány percig forraljuk.

A húst miután megpuhult fedő nélkül is pirítsuk át. Közben a visszamaradt zsiradékkal locsolgassuk.