Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros tavaszi nyúlragu recept

Mustáros tavaszi nyúlragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg nyúlhús (egész házi nyúl)
    • 20 dkg szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 25 dkg csiperke gomba
    • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
    • 3 kiskanál mustárpor vagy mustár
    • 1 evőkanál pikáns mustár
    • 2 kiskanál áfonya lekvár vagy más savanykás lekvár

    Sűrítéshez:

    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 kiskanál mustárpor vagy mustár
    • 1 dl víz
    • 2 dl főzőtejszín
    • 10 dkg tejszínes krémsajt

    Elkészítése:

    A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk meg.

    A szalonna zsírját süssük ki. A kisülő szalonna zsíron a húsdarabokat pirítsuk körbe, hagyjuk, hogy szint kapjanak. A lepirult húsdarabokat vegyük ki a serpenyőből, tegyük a helyére a felkockázott hagymát és a karikára vágott sárgarépát.

    Pirítsuk jól össze a kétféle zöldséget. Adjuk hozzá a 3 kiskanál mustárport a pikáns mustárt és a lekvárt. Keverjük össze a fűszereket a hagymával és a répával. Tegyük a serpenyőbe vissza a húsdarabokat.

    Engedjük fel annyi zöldség alaplével, amennyi ellepi a húst. Adjunk hozzá pár szem boróka bogyót. Ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le az edényünket és főzzük puhára a húst.

    Amíg a húsunk puhul, a konyhakészre előkészített gombát egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a húsunk már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a zöldborsót és gombát. Főzzük addig, amíg a zöldségek és hús is teljesen meg nem puhul.

    Az étkezési keményítőt és mustárport keverjük simára 1 dl vízzel, majd adjuk hozzá a tejszínt, a krémsajtot és keverjük simára az egészet. Adjuk a tejszínes keveréket a raguhoz és forraljuk jól be vele.

    Kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval, borssal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá