Mustáros tavaszi nyúlragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg nyúlhús (egész házi nyúl)
  • 20 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 3 kiskanál mustárpor vagy mustár
  • 1 evőkanál pikáns mustár
  • 2 kiskanál áfonya lekvár vagy más savanykás lekvár

Sűrítéshez:

  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kiskanál mustárpor vagy mustár
  • 1 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg tejszínes krémsajt

Elkészítése:

A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk meg.

A szalonna zsírját süssük ki. A kisülő szalonna zsíron a húsdarabokat pirítsuk körbe, hagyjuk, hogy szint kapjanak. A lepirult húsdarabokat vegyük ki a serpenyőből, tegyük a helyére a felkockázott hagymát és a karikára vágott sárgarépát.

Pirítsuk jól össze a kétféle zöldséget. Adjuk hozzá a 3 kiskanál mustárport a pikáns mustárt és a lekvárt. Keverjük össze a fűszereket a hagymával és a répával. Tegyük a serpenyőbe vissza a húsdarabokat.

Engedjük fel annyi zöldség alaplével, amennyi ellepi a húst. Adjunk hozzá pár szem boróka bogyót. Ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le az edényünket és főzzük puhára a húst.

Amíg a húsunk puhul, a konyhakészre előkészített gombát egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a húsunk már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a zöldborsót és gombát. Főzzük addig, amíg a zöldségek és hús is teljesen meg nem puhul.

Az étkezési keményítőt és mustárport keverjük simára 1 dl vízzel, majd adjuk hozzá a tejszínt, a krémsajtot és keverjük simára az egészet. Adjuk a tejszínes keveréket a raguhoz és forraljuk jól be vele.

Kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval, borssal.