Sült túrótorta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Először begyúrjuk a linzer tésztát. A lisztet egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, a citromhéjat, sót és a vaníliás cukrot. Nem gyúrjuk sokáig, csak amíg összeáll. A tésztát ezután hűtőbe tesszük egy jó fél órára.
A pihentetés után lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy 22 cm-es karikát vágunk ki belőle, a formát ráhelyezve és körbevágva. A forma alját sütőpapírral borítjuk, majd beletesszük a tésztát, és villával jól megszurkáljuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a tésztát majdnem készre sütjük, hogy szép színt kapjon.
A leeső tésztadarabokat újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, és linzer kiszúrókkal kiszaggatjuk. A kiszúrt tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ami majd a túrótorta után sülhet.
Miután a torta alapja elkészült, kivesszük a sütőből, és elkészítjük a krémet. A túrót áttörjük egy szitán, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a tojásokat, és jól elkeverjük. Ezután belekeverjük a keményítőt, a tejszínt és a citromhéjat. A túrós tölteléket az elősütött tésztára töltjük, majd visszatesszük a sütőbe, és a hőt 160 fokra mérsékeljük. A tortát nagyjából 90 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, mert csak így vágható szép szeletekre. A torta remekül illik rumos szilva- vagy sárgabarack lekvárhoz, de savanykás gyümölcsökkel is jól harmonizál.
A torta után a sütőt visszavesszük 190 fokra, és betesszük a tepsinyi linzert. Szép barnára sütjük őket, majd ha kihűltek, sárgabarack lekvárral összetapasztjuk a darabokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









