Sült túrótorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először begyúrjuk a linzer tésztát. A lisztet egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, a citromhéjat, sót és a vaníliás cukrot. Nem gyúrjuk sokáig, csak amíg összeáll. A tésztát ezután hűtőbe tesszük egy jó fél órára.
A pihentetés után lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy 22 cm-es karikát vágunk ki belőle, a formát ráhelyezve és körbevágva. A forma alját sütőpapírral borítjuk, majd beletesszük a tésztát, és villával jól megszurkáljuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a tésztát majdnem készre sütjük, hogy szép színt kapjon.
A leeső tésztadarabokat újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, és linzer kiszúrókkal kiszaggatjuk. A kiszúrt tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ami majd a túrótorta után sülhet.
Miután a torta alapja elkészült, kivesszük a sütőből, és elkészítjük a krémet. A túrót áttörjük egy szitán, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a tojásokat, és jól elkeverjük. Ezután belekeverjük a keményítőt, a tejszínt és a citromhéjat. A túrós tölteléket az elősütött tésztára töltjük, majd visszatesszük a sütőbe, és a hőt 160 fokra mérsékeljük. A tortát nagyjából 90 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, mert csak így vágható szép szeletekre. A torta remekül illik rumos szilva- vagy sárgabarack lekvárhoz, de savanykás gyümölcsökkel is jól harmonizál.
A torta után a sütőt visszavesszük 190 fokra, és betesszük a tepsinyi linzert. Szép barnára sütjük őket, majd ha kihűltek, sárgabarack lekvárral összetapasztjuk a darabokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »