Túrógombóc torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20cm-es formához:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt + a formához
- 3 dkg búzadara
- vaj/margarin a formához
A töltelékhez:
- 30 dkg túró
- 4 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg cukor
- 1 csomag főzés nélküli zselatin (20 g)
A gombóchoz:
- 25 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 5 dkg zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A piskótához elektromos habverővel verjük habosra az egész tojásokat a cukorral, várjuk meg, míg kifehéredik (kb 10 perc). Szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a búzadarát, óvatosan keverjük el.
A masszát öntsük egy 18-20 cm-es, kikent, kilisztezett kapcsos vagy szilikonos tortaformába, az előmelegített sütőben süssük készre kb 30-35 perc alatt készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
A töltelékhez elektromos habverővel keverjük el a túrót a tejföllel, adjunk hozzá reszelt citromhéjat, a cukrot, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zselatint.
A gombócokhoz keverjük el az enyhén áttört túrót a búzadarával és a tojással. Adjunk hozzá csipet sót, hagyjuk állni a masszát 30 percet.
Vizes kézzel formázzunk 20 darab kis gombócot, lobogó, sós vízben főzzük ki. Szűrjük le, forgassuk meg (serpenyőben) a kevés olajon aranybarnára pirított zsemlemorzsában. A maradék morzsát tegyük félre.
A kihűlt piskótát vágjuk vízszintesen 3 lapba. A tortaformába visszatéve töltsük össze a túrókrémmel úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Tegyük hűtőszekrénybe minimum 3 órára.
Vegyük ki a formából, szórjuk meg a tetejét a félretett zsemlemorzsával, díszítsük a mini gombócokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »