Hozzávalók egy 20cm-es formához:
A piskótához:
A töltelékhez:
A gombóchoz:
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A piskótához elektromos habverővel verjük habosra az egész tojásokat a cukorral, várjuk meg, míg kifehéredik (kb 10 perc). Szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a búzadarát, óvatosan keverjük el.
A masszát öntsük egy 18-20 cm-es, kikent, kilisztezett kapcsos vagy szilikonos tortaformába, az előmelegített sütőben süssük készre kb 30-35 perc alatt készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
A töltelékhez elektromos habverővel keverjük el a túrót a tejföllel, adjunk hozzá reszelt citromhéjat, a cukrot, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zselatint.
A gombócokhoz keverjük el az enyhén áttört túrót a búzadarával és a tojással. Adjunk hozzá csipet sót, hagyjuk állni a masszát 30 percet.
Vizes kézzel formázzunk 20 darab kis gombócot, lobogó, sós vízben főzzük ki. Szűrjük le, forgassuk meg (serpenyőben) a kevés olajon aranybarnára pirított zsemlemorzsában. A maradék morzsát tegyük félre.
A kihűlt piskótát vágjuk vízszintesen 3 lapba. A tortaformába visszatéve töltsük össze a túrókrémmel úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Tegyük hűtőszekrénybe minimum 3 órára.
Vegyük ki a formából, szórjuk meg a tetejét a félretett zsemlemorzsával, díszítsük a mini gombócokkal.