Túró rudi torta extra vastag töltelékkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 dkg kakaó
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 2,5 dl növényi habtejszín
- 50 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 1 g zselatin
- reszelt citromhéj
A tetejére:
- tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformában kb 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a habtejszín kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, a krémhez keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük és ezt is óvatosan a krémhez keverjük. A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába. Rákenjük a túrós krémet és 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kivéve leöntjük csokoládéval és ismét 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Tipp:
Ha jobb minőségű csokit használsz, mint én, kemény lesz a tetején. Megoldás: vagy hígítani olvasztás során a csokit,vagy forró késsel szeletelni, illetve még dermedés előtt a szeleteknél késsel végighúzni a csokit, így nem törik el.