Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tükörfény torta recept

Tükörfény torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 3 ek cukor
    • fél csomag sütőpor
    • fél dl napraforgó olaj

    Krém:

    • 75 dkg mascarpone
    • 3 ek mogyorókrém

    Máz:

    • 150 g cukor
    • 100 g víz
    • 100 g sűrített tej
    • 10 g zselatin (por)
    • 60 g víz
    • 150 g fehér csokoládé
    • 3 csepp ételfesték

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és az olajjal fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.

    A lisztet a sütőporral elkeverjük. A lisztet és a kemény habot 3 részletben a sárgákhoz keverjük.

    Kivajazott, 22 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük a kész lapot a formából és teljesen kihűtjük.

    A mascarponét a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A kihűlt piskótára kenjük a krémet úgy, hogy teljesen bevonja, mindenhova jusson belőle. A tetejét elsimítjuk, majd 3 órára fagyasztóba tesszük.

    150 g cukrot, 100 g vizet, 100 g sűrített tejet feltesszük közepes lángon főni. 10 g zselatint 60 g vízzel elkeverünk, hagyjuk megduzzadni.

    Ha forr a sűrített tejes cukros keverék, akkor beletesszük a zselatint éselzárjuk a lángot, majd addog keverjük, amíg fel nem olvad teljesen.

    Kimérjük a fehér csokit, ráöntjük a többi hozzávalót, kézi botmixerrel elkeverjük. Leszűrjük, tetszés szerinti színű ételfestéket adunk hozzá, kicsit hagyjuk hűlni. Ha túlságosan kihűl, mikróba betehetjük pár másodpercre.

    A tortát egy tálcára helyezett rácsra vagy pohárra helyezzük, leöntjük úgy a mázzal, hogy mindenhova jusson.

    Tetszés szerint díszítjük gyümölccsel, cukorral. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed teljesen a máz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá