Tükörfény torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál finomliszt
- 3 ek cukor
- fél csomag sütőpor
- fél dl napraforgó olaj
Krém:
- 75 dkg mascarpone
- 3 ek mogyorókrém
Máz:
- 150 g cukor
- 100 g víz
- 100 g sűrített tej
- 10 g zselatin (por)
- 60 g víz
- 150 g fehér csokoládé
- 3 csepp ételfesték
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és az olajjal fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük. A lisztet és a kemény habot 3 részletben a sárgákhoz keverjük.
Kivajazott, 22 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük a kész lapot a formából és teljesen kihűtjük.
A mascarponét a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A kihűlt piskótára kenjük a krémet úgy, hogy teljesen bevonja, mindenhova jusson belőle. A tetejét elsimítjuk, majd 3 órára fagyasztóba tesszük.
150 g cukrot, 100 g vizet, 100 g sűrített tejet feltesszük közepes lángon főni. 10 g zselatint 60 g vízzel elkeverünk, hagyjuk megduzzadni.
Ha forr a sűrített tejes cukros keverék, akkor beletesszük a zselatint éselzárjuk a lángot, majd addog keverjük, amíg fel nem olvad teljesen.
Kimérjük a fehér csokit, ráöntjük a többi hozzávalót, kézi botmixerrel elkeverjük. Leszűrjük, tetszés szerinti színű ételfestéket adunk hozzá, kicsit hagyjuk hűlni. Ha túlságosan kihűl, mikróba betehetjük pár másodpercre.
A tortát egy tálcára helyezett rácsra vagy pohárra helyezzük, leöntjük úgy a mázzal, hogy mindenhova jusson.
Tetszés szerint díszítjük gyümölccsel, cukorral. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed teljesen a máz.