Tükörfény torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tükörfény torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 ek cukor
  • fél csomag sütőpor
  • fél dl napraforgó olaj

Krém:

  • 75 dkg mascarpone
  • 3 ek mogyorókrém

Máz:

  • 150 g cukor
  • 100 g víz
  • 100 g sűrített tej
  • 10 g zselatin (por)
  • 60 g víz
  • 150 g fehér csokoládé
  • 3 csepp ételfesték

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és az olajjal fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük. A lisztet és a kemény habot 3 részletben a sárgákhoz keverjük.

Kivajazott, 22 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük a kész lapot a formából és teljesen kihűtjük.

A mascarponét a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A kihűlt piskótára kenjük a krémet úgy, hogy teljesen bevonja, mindenhova jusson belőle. A tetejét elsimítjuk, majd 3 órára fagyasztóba tesszük.

150 g cukrot, 100 g vizet, 100 g sűrített tejet feltesszük közepes lángon főni. 10 g zselatint 60 g vízzel elkeverünk, hagyjuk megduzzadni.

Ha forr a sűrített tejes cukros keverék, akkor beletesszük a zselatint éselzárjuk a lángot, majd addog keverjük, amíg fel nem olvad teljesen.

Kimérjük a fehér csokit, ráöntjük a többi hozzávalót, kézi botmixerrel elkeverjük. Leszűrjük, tetszés szerinti színű ételfestéket adunk hozzá, kicsit hagyjuk hűlni. Ha túlságosan kihűl, mikróba betehetjük pár másodpercre.

A tortát egy tálcára helyezett rácsra vagy pohárra helyezzük, leöntjük úgy a mázzal, hogy mindenhova jusson.

Tetszés szerint díszítjük gyümölccsel, cukorral. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed teljesen a máz.