Tejszínkrémes csokoládétorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 3 ek kakaópor
- 15 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 400 ml habtejszín + 100 ml a díszítéshez
- 20-25 dkg étcsokoládé
- kb 4 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd a liszt, sütőpor, kakaó keverékét.
Végül beleforgatjuk a tojások felvert habját.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát egyenletesen belesimítjuk. 170 fokon alsó felső sütésen kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt 2 vagy 3 lapbavágjuk.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. A tejszínt kemény habbá vererjük.
Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk. Ha sűrű, akkor adunk még hozzá olajat, ajd langyosra hűtjük és lassan hozzákeverjük a mascarponés krémhez és az egészet a tejszínbe keverjük.
Először csak lapáttal, majd ha nem oszlik el rendesen, akkor kicsit robotgéppel. 1-2 órára hűtőbe tesszük és utána kenjük a tésztára.
A lapokat megtöltjük a krémmel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is a díszítéshez.
A díszítéshez felverjük a tejszínt kemény habbá. A csokis habrózsákat felváltva tejszínrózsákkal díszítettem és különféle csokiforgáccsal szórtam meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »