Tejszínkrémes csokoládétorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 3 ek kakaópor
- 15 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 400 ml habtejszín + 100 ml a díszítéshez
- 20-25 dkg étcsokoládé
- kb 4 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd a liszt, sütőpor, kakaó keverékét.
Végül beleforgatjuk a tojások felvert habját.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát egyenletesen belesimítjuk. 170 fokon alsó felső sütésen kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt 2 vagy 3 lapbavágjuk.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. A tejszínt kemény habbá vererjük.
Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk. Ha sűrű, akkor adunk még hozzá olajat, ajd langyosra hűtjük és lassan hozzákeverjük a mascarponés krémhez és az egészet a tejszínbe keverjük.
Először csak lapáttal, majd ha nem oszlik el rendesen, akkor kicsit robotgéppel. 1-2 órára hűtőbe tesszük és utána kenjük a tésztára.
A lapokat megtöltjük a krémmel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is a díszítéshez.
A díszítéshez felverjük a tejszínt kemény habbá. A csokis habrózsákat felváltva tejszínrózsákkal díszítettem és különféle csokiforgáccsal szórtam meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »