Tejszínes-vaníliás torta recept
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 210 g cukor
- 115 ml olaj
- 115 ml tej
- 250 g liszt
- csipet só
- 3/4 cs sütőpor
- 15 g kakaópor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 dl tejszín
- 1 dl cukrász habalap
Külső krém:
- 1 dl állati tejszín
- 1 dl cukrász habalap
- pici sárga gél ételfesték
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral együtt jól kihabosítjuk, majd belecsorgatjuk a tál oldalán az olajat és a tejet, beleszitáljuk a liszt, só, kakaópor, sütőpor keverékét és jól elkeverjük.
2 darab 18 cm-es kerek tortakarikába elosztjuk a masszát és 175 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 40-45 percig (tűpróbáig ) sütjük. Kihűlés után mindkét lapot ketté vágjuk, így 4 lapunk lesz.
A pudingporból, tejből, cukorból sűrű pudingot főzünk a szokásos módon, majd kihűtjük. A 2 dl tejszínt habbá verjük és apránként belekeverjük a pudingba.
Ezzel a krémmel töltjük össze a torta lapokat és kívülről is körbekenjük, majd hűtőbe tesszük minimum 6 órára.
A burkoló krémhez a másik 2 dl tejszínt is felverjük. 1/3 át félretesszük, a többivel körbekenjük a tortát és ismét hűtőbe tesszük, majd a félretett krémbe keverünk egy kis gél festéket és krémrózsákat nyomunk a tetejére.
Tipp:
Én, a tejszínbe nem tettem plusz cukrot, mert a cukrász habalap is cukrozott.