Tejszínes-vaníliás torta recept

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 210 g cukor
- 115 ml olaj
- 115 ml tej
- 250 g liszt
- csipet só
- 3/4 cs sütőpor
- 15 g kakaópor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 dl tejszín
- 1 dl cukrász habalap
Külső krém:
- 1 dl állati tejszín
- 1 dl cukrász habalap
- pici sárga gél ételfesték
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral együtt jól kihabosítjuk, majd belecsorgatjuk a tál oldalán az olajat és a tejet, beleszitáljuk a liszt, só, kakaópor, sütőpor keverékét és jól elkeverjük.
2 darab 18 cm-es kerek tortakarikába elosztjuk a masszát és 175 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 40-45 percig (tűpróbáig ) sütjük. Kihűlés után mindkét lapot ketté vágjuk, így 4 lapunk lesz.
A pudingporból, tejből, cukorból sűrű pudingot főzünk a szokásos módon, majd kihűtjük. A 2 dl tejszínt habbá verjük és apránként belekeverjük a pudingba.
Ezzel a krémmel töltjük össze a torta lapokat és kívülről is körbekenjük, majd hűtőbe tesszük minimum 6 órára.
A burkoló krémhez a másik 2 dl tejszínt is felverjük. 1/3 át félretesszük, a többivel körbekenjük a tortát és ismét hűtőbe tesszük, majd a félretett krémbe keverünk egy kis gél festéket és krémrózsákat nyomunk a tetejére.
Tipp:
Én, a tejszínbe nem tettem plusz cukrot, mert a cukrász habalap is cukrozott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »