Tejszínes-meggyjoghurtos torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es formához
Lapok:
- 2*2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*2 ek porcukor
- 2*2 ek liszt
- 2*1 ek kakaópor
- 2*1 tk sütőpor
- 2*1 ek étolaj
Krém:
- 2 cs epres pudingpor (főzős)
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl meggybefőtt lé
- 4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
- 350 g meggyes joghurt
- 3,5 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 20 dkg magozott meggy
Tetejére:
- meggyszemek
- 1 cs piros tortazselé
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból 2 lapot sütünk.
Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet is.
A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk. A masszát belesimítjuk, majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A másik lapot is így készítjük el. Egyben is süthető, akkor kihűlés után kettévágjuk.
A magozott meggyet a meggylével és a cukorral 2-3 percig főzzük. A pudingporokat a tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett sűrűe főzzük.
A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd a joghurtokat és a zselatint is hozzákeverjük. Elektromos habverővel jól összekeverjük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a meggyes krémbe dolgozzuk.
A kapcsos forma aljába tesszük az egyik lapot. Rkenjük a krémet, egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle. Rátesszük a krémre a 2. lapot, bevonjuk a maradék krémmel és kirakjuk meggyel a tetejét.
A tortazselét hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük és langyosan a tortára öntjük.
1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
Forró vízbe mártott késsel körbe vágjuk a formát és a tortakarikát levesszük.
Tálcára tesszük és díszítjük a felvert tejszínhabbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »