Tejszínes-joghurtos torta recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 púpos ek liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 2 kis poharas gyümölcsjoghurt (nekem most erdei gyümölcs)
- díszítéshez ízlés szerinti gyümölcs gyümölcs
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket félretesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások sárgájához hozzákanalazzuk a cukrot és addig kavarjuk, míg szép selymesen fényes, opálos nem lesz. Utána felverjük a tojáshabot. A sárga masszába beleszórjuk a sót és kanalanként hozzádolgozzuk a lisztet és a sütőport. Ha egynemű a massza, akkor a tojáshabot 2-3 részletben óvatosan beleforgatjuk.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral (én mindig méretre szoktam vágni) és belekanalazzuk a piskótamasszát.
Betesszük a közepesen meleg sütőbe és ügyelünk arra, hogy az első tíz percben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik. Kb 20 perc kell neki, hogy átsüljön, a teteje kis barnaságot kapjon. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót, ha nem ragacsos, készen van a tészta. Ne vegyük ki a formából, majd csak ha kihűlt.
Közben készítsük el a krémet. Verjük fel a jól behűtött tejszínt, majd óvatosan forgassuk bele a joghurtot. Ha nem elég édes, egy pici cukrot is keverhetünk hozzá.
Ha a tészta kihűlt és kivettük a formából, vágjuk ketté és töltsük meg a krém 3/4 részével. Szórjuk meg félbevágott (vagy kisebbre darabolt) gyümölcsel és tegyük rá a piskóta másik felét. A tetjére is a joghurtos krém kerül, ha marad, az oldalát is bevonhatjuk vele. A tetejét díszítsük gyümölccsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










