Tejszínes-joghurtos torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tejszínes-joghurtos torta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 púpos ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 2 kis poharas gyümölcsjoghurt (nekem most erdei gyümölcs)
  • díszítéshez ízlés szerinti gyümölcs gyümölcs

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket félretesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojások sárgájához hozzákanalazzuk a cukrot és addig kavarjuk, míg szép selymesen fényes, opálos nem lesz. Utána felverjük a tojáshabot. A sárga masszába beleszórjuk a sót és kanalanként hozzádolgozzuk a lisztet és a sütőport. Ha egynemű a massza, akkor a tojáshabot 2-3 részletben óvatosan beleforgatjuk.

Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral (én mindig méretre szoktam vágni) és belekanalazzuk a piskótamasszát.

Betesszük a közepesen meleg sütőbe és ügyelünk arra, hogy az első tíz percben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik. Kb 20 perc kell neki, hogy átsüljön, a teteje kis barnaságot kapjon. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót, ha nem ragacsos, készen van a tészta. Ne vegyük ki a formából, majd csak ha kihűlt.

Közben készítsük el a krémet. Verjük fel a jól behűtött tejszínt, majd óvatosan forgassuk bele a joghurtot. Ha nem elég édes, egy pici cukrot is keverhetünk hozzá.

Ha a tészta kihűlt és kivettük a formából, vágjuk ketté és töltsük meg a krém 3/4 részével. Szórjuk meg félbevágott (vagy kisebbre darabolt) gyümölcsel és tegyük rá a piskóta másik felét. A tetjére is a joghurtos krém kerül, ha marad, az oldalát is bevonhatjuk vele. A tetejét díszítsük gyümölccsel.