Tejszínes-csokikrémes torta recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 15 dkg liszt
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg kristálycukor
- 2 kiskanál sütőpor
- 7 dkg margarin (olvasztott)
Étcsokikrém hozzávalói:
- 18 dkg étcsokoládé
- 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
- 3 dkg margarin
Fehér csokikrém hozzávalói:
- 18 dkg fehér csokoládé
- 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
- 3 dkg margarin
Elkészítése:
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgákat. A tojássárgákat a cukorral (fehéredésig) jól kikeverjük, majd hozzá keverjük az olvasztott margarint (kihűlt), a sütőporral kevert lisztet, és végül a kemény habbá felvert tojás fehérjét. Óvatosan összekeverjük az egészet.
Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába beleöntjük a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon világos aranysárgára sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta, kivesszük hűlni a sütőformából.
Az összetördelt étcsokoládét a 1,5 dl tejszínnel és a margarinnal összeolvasztjuk (épphogy csak összeolvadjanak), majd félre tesszük hűlni. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá felverjük és a már kihűlt csokoládét óvatosan belekeverjük.
A kihűlt piskótát vissza tesszük a tortaformába és egyenletesen rákenjük az étcsokikrémet. A hűtőbe betesszük addig dermedni, amíg elkészül a fehér csokikrém.
A fehér csokoládékrémet ugyanúgy készítjük el, mint az étcsokisat, majd ezt a krémet pedig az étcsokoládékrémre egyenletesen rákenjük.
Tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A hűtőben tároljuk.
Tipp:
csatos tortaforma átmérője: 24 cm