Szív alakú Raffaello torta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott ek finomliszt
- 6 csapott ek cukor
- 0.5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek porcukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 1 tasak gyümölcskocsonya por
Elkészítése:
Piskótához:
Tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan keverés mellett a tojások sárgáját.
Sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, lassan összeforgatjuk.
Vajjal kikent, liszttel meghintett, szív alakú tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült és kihűlt, kivesszük a kapcsos formából, és kettévágjuk.
Krémhez:
Kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük, és félretesszük.
Maradék 2 dl tejet, 2 db tojássárgáját, cukrot és a pudingporokat csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket, és folyamatos keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük.
Tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel.
Ezzel a krémmel betöltjük a tortát, és kívülről is bevonjuk.
Díszítéshez:
Gyümölcskocsonyaport a csomagoláson lévő utasítás szerint felfőzzük, egy kisebb tepsibe öntjük.
Miután megszilárdult, szív alakú kiszúróval kiszurkáljuk, és körbetesszük a tortát vele.
Közepébe teszünk egy nagyobb szívet, és körbetehetjük ostyavirágokkal.