Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szív alakú Raffaello torta recept

Szív alakú Raffaello torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 csapott ek finomliszt
    • 6 csapott ek cukor
    • 0.5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 ek porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 1 tasak gyümölcskocsonya por

    Elkészítése:

    Piskótához:

    Tojások fehérjét kemény habbá verjük.

    Hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan keverés mellett a tojások sárgáját.

    Sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, lassan összeforgatjuk.

    Vajjal kikent, liszttel meghintett, szív alakú tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

    Miután megsült és kihűlt, kivesszük a kapcsos formából, és kettévágjuk.

    Krémhez:

    Kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük, és félretesszük.

    Maradék 2 dl tejet, 2 db tojássárgáját, cukrot és a pudingporokat csomómentesre keverjük.

    Hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket, és folyamatos keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük.

    Tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel.

    Ezzel a krémmel betöltjük a tortát, és kívülről is bevonjuk.

    Díszítéshez:

    Gyümölcskocsonyaport a csomagoláson lévő utasítás szerint felfőzzük, egy kisebb tepsibe öntjük.

    Miután megszilárdult, szív alakú kiszúróval kiszurkáljuk, és körbetesszük a tortát vele.

    Közepébe teszünk egy nagyobb szívet, és körbetehetjük ostyavirágokkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá