Szív alakú Raffaello torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 6 csapott ek cukor
  • 0.5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 1 tasak gyümölcskocsonya por

Elkészítése:

Piskótához:

Tojások fehérjét kemény habbá verjük.

Hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan keverés mellett a tojások sárgáját.

Sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, lassan összeforgatjuk.

Vajjal kikent, liszttel meghintett, szív alakú tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Miután megsült és kihűlt, kivesszük a kapcsos formából, és kettévágjuk.

Krémhez:

Kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük, és félretesszük.

Maradék 2 dl tejet, 2 db tojássárgáját, cukrot és a pudingporokat csomómentesre keverjük.

Hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket, és folyamatos keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük.

Tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel.

Ezzel a krémmel betöltjük a tortát, és kívülről is bevonjuk.

Díszítéshez:

Gyümölcskocsonyaport a csomagoláson lévő utasítás szerint felfőzzük, egy kisebb tepsibe öntjük.

Miután megszilárdult, szív alakú kiszúróval kiszurkáljuk, és körbetesszük a tortát vele.

Közepébe teszünk egy nagyobb szívet, és körbetehetjük ostyavirágokkal.