Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Színkavalkád konfetti torta recept

Színkavalkád konfetti torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:
    Piskótához:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg cukor
    • 26 dkg finomliszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • pink, kék, sárga és zöld ételfesték

    Krémhez:

    • 500 ml cukrászhab
    • 30 ml málnaaroma
    • 5 ek málnadzsem
    • 1 csomag zselatin fix
    • pár csepp pink ételfesték

    Díszítés:

    • 500 ml cukrászhab
    • kék és lila ételfesték
    • vegyes színű cukorkonfetti

    Elkészítése:

    A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk. A sárgáját fehéredésig verjük és spatulával a fehérjéhez keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.

    A tésztát négy, egyenlő részre osztjuk: az egyikbe kéket, a másikba pinket, a harmadikba sárgát, a negyedikbe zöld ételfestéket csepegtetünk. Minél élénkebb színt szeretnénk, annál többet adunk hozzá. Vigyázz! Ha túl sok ételfestéket teszel bele, a piskóta elfolyósodik!

    Két 30 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk. Az egyikbe beletöltjük a pink piskóta alapot, közepébe öntve a kéket, a másik formába a zöldet, közepébe öntve a sárga piskótaalapot.

    A két formát külön-külön, előmelegített sütőben 150 fokon, légkeverés mellett 30-40 percig/tűpróbáig sütjük. 15 percet rácson hűlni hagyjuk, majd 3-3 lapra vágjuk.

    A krémhez a cukrászhabot keményre verjük, hozzáadjuk az ételfestéket, a dzsemet, az aromát, végül a zselatin fixet és simára keverjük. Hűtőben 30 percet hűtjük.

    6. A díszítéshez a cukrászhabot keményre verjük, majd két külön pohárba 6-6 ek habot kiveszünk belőle és az egyikbe kék, a másikba lila ételfestéket csepegtetünk, simára keverjük.

    Összeállítjuk a tortánkat: egy sárga-zöld piskóta, egy réteg krém. Egy kék-pink piskóta, egy réteg krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogy a krém és az utolsó piskótalapot is a tetejére tettük. Bevonjuk a tortát a fehér cukrászhabbal, habzsákkal kis halmokat nyomunk a tetejére a kék és lila habból, majd a tetejét és az oldalát is meghintjük a cukorkonfettivel.

    Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá