Szedertorta málnával recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 35 dkg málna
- 35 dkg szeder
- 30 g natúr joghurt
- 12 dkg porcukor
- 2 evőkanál balzsamecet
- 12 db lapzselatin
- 4 dl tejszín
A díszítéshez:
- 2 dl cukrásztejszín
- 1 csomag habfixáló
- málna és szeder
Elkészítése:
Először a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval és 3 evőkanál cukorral felverjük kemény habbá.
A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a reszelt narancshéjat és összekeverjük, majd a habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot laza, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kikenjük olajjal, majd kibéleljük, sütőpapírral beleöntjük, a piskóta masszát elsimítjuk és megütögetjük az alját. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk), majd rácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt három lapra vágjuk.
A töltelékhez a szedret és a málnát a cukorral, a balzsamecettel és kevés vízzel felforraljuk, majd levesszűrön átpasszírozzuk és kihűtjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztassuk be.
Ha kihűlt a püré, akkor porcukorral és joghurttal kikeverjük, majd belerakjuk a kinyomkodott és folyósra melegített zselatint is.
Ha elkezd dermedni akkor megfelezzük. Az egyik felébe beleforgatjuk a kemény habbá felvert tejszínt.
Fektessük egy piskótalapot a tortatálra és tegyük köré a tortakarikát. Megkenjük a zselés krémmel és elsimítjuk, majd rákenjük a tejszínes kém felét. Rátesszük a következő lapot és megkenjük mind a két krémmel és befedjük az utolsó lappal. Berakjuk a hűtőbe legalább 3-4 órára, teljesen áthűljön a torta.
Levesszük a tortakarikát és a díszítéshez a tejszínhabot verjük kemény habbá. A tejszín egyharmadával töltsük nyomózsákba és tegyük félre. A maradék tejszínnel kenjük körbe a torta tetejét és az oldalát.
Díszítjük a torta tetejét a félretett nyomózsák segítségével habrózsákkal. Friss gyümölcsökkel díszítsük és tálalásig hűvös helyen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »