Szedertorta málnával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 35 dkg málna
- 35 dkg szeder
- 30 g natúr joghurt
- 12 dkg porcukor
- 2 evőkanál balzsamecet
- 12 db lapzselatin
- 4 dl tejszín
A díszítéshez:
- 2 dl cukrásztejszín
- 1 csomag habfixáló
- málna és szeder
Elkészítése:
Először a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval és 3 evőkanál cukorral felverjük kemény habbá.
A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a reszelt narancshéjat és összekeverjük, majd a habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot laza, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kikenjük olajjal, majd kibéleljük, sütőpapírral beleöntjük, a piskóta masszát elsimítjuk és megütögetjük az alját. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk), majd rácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt három lapra vágjuk.
A töltelékhez a szedret és a málnát a cukorral, a balzsamecettel és kevés vízzel felforraljuk, majd levesszűrön átpasszírozzuk és kihűtjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztassuk be.
Ha kihűlt a püré, akkor porcukorral és joghurttal kikeverjük, majd belerakjuk a kinyomkodott és folyósra melegített zselatint is.
Ha elkezd dermedni akkor megfelezzük. Az egyik felébe beleforgatjuk a kemény habbá felvert tejszínt.
Fektessük egy piskótalapot a tortatálra és tegyük köré a tortakarikát. Megkenjük a zselés krémmel és elsimítjuk, majd rákenjük a tejszínes kém felét. Rátesszük a következő lapot és megkenjük mind a két krémmel és befedjük az utolsó lappal. Berakjuk a hűtőbe legalább 3-4 órára, teljesen áthűljön a torta.
Levesszük a tortakarikát és a díszítéshez a tejszínhabot verjük kemény habbá. A tejszín egyharmadával töltsük nyomózsákba és tegyük félre. A maradék tejszínnel kenjük körbe a torta tetejét és az oldalát.
Díszítjük a torta tetejét a félretett nyomózsák segítségével habrózsákkal. Friss gyümölcsökkel díszítsük és tálalásig hűvös helyen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









