Szedertorta málnával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 35 dkg málna
- 35 dkg szeder
- 30 g natúr joghurt
- 12 dkg porcukor
- 2 evőkanál balzsamecet
- 12 db lapzselatin
- 4 dl tejszín
A díszítéshez:
- 2 dl cukrásztejszín
- 1 csomag habfixáló
- málna és szeder
Elkészítése:
Először a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval és 3 evőkanál cukorral felverjük kemény habbá.
A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a reszelt narancshéjat és összekeverjük, majd a habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot laza, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kikenjük olajjal, majd kibéleljük, sütőpapírral beleöntjük, a piskóta masszát elsimítjuk és megütögetjük az alját. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk), majd rácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt három lapra vágjuk.
A töltelékhez a szedret és a málnát a cukorral, a balzsamecettel és kevés vízzel felforraljuk, majd levesszűrön átpasszírozzuk és kihűtjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztassuk be.
Ha kihűlt a püré, akkor porcukorral és joghurttal kikeverjük, majd belerakjuk a kinyomkodott és folyósra melegített zselatint is.
Ha elkezd dermedni akkor megfelezzük. Az egyik felébe beleforgatjuk a kemény habbá felvert tejszínt.
Fektessük egy piskótalapot a tortatálra és tegyük köré a tortakarikát. Megkenjük a zselés krémmel és elsimítjuk, majd rákenjük a tejszínes kém felét. Rátesszük a következő lapot és megkenjük mind a két krémmel és befedjük az utolsó lappal. Berakjuk a hűtőbe legalább 3-4 órára, teljesen áthűljön a torta.
Levesszük a tortakarikát és a díszítéshez a tejszínhabot verjük kemény habbá. A tejszín egyharmadával töltsük nyomózsákba és tegyük félre. A maradék tejszínnel kenjük körbe a torta tetejét és az oldalát.
Díszítjük a torta tetejét a félretett nyomózsák segítségével habrózsákkal. Friss gyümölcsökkel díszítsük és tálalásig hűvös helyen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »