Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Süncsalád torta recept

Süncsalád torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál rétesliszt

    Krémhez:

    • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
    • 5 púpozott evőkanál porcukor
    • 5 teáskanál kakaópor
    • néhány csepp rumaroma (elhagyható)

    Sünökhöz:

    • 25 dkg édes vajaskeksz
    • 5 dkg puha vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1-2 evőkanál kakaópor
    • néhány csepp rumaroma
    • olvasztott csokoládé
    • zizi
    • fehér és rózsaszínű cukorgyöngy
    • a díszítéshez marcipánlevelek

    Elkészítése:

    A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk.

    Összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral, a rumaromával és a vajjal. Gyurmakeménységű, jól formázható masszát kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet, vagy gyúrjunk bele még némi vajat.)

    A masszából golyókat, azokból pedig süniket formálunk. A sünik hátát olvasztott csokoládéba mártjuk, cukorgyöngyből szemet és orrot ragasztunk rájuk és ziziből tüskéket szúrunk a hátukba.

    A kész figurákat hideg helyen dermedni hagyjuk.

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. Ezután a habot tovább verve egyenként beledolgozzuk a tojássárágkat is. A lisztet laza mozdulatokkal a habba forgatjuk.

    A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróbát végezzünk!)

    A krém hozzávalóit robotgéppel jól kihabosítjuk.

    A megsült piskótát három lapba vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.

    Az elkészített sünikkel és marcipánlevelekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá