Süncsalád torta recept
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál rétesliszt
Krémhez:
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 5 púpozott evőkanál porcukor
- 5 teáskanál kakaópor
- néhány csepp rumaroma (elhagyható)
Sünökhöz:
- 25 dkg édes vajaskeksz
- 5 dkg puha vaj
- 5 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál kakaópor
- néhány csepp rumaroma
- olvasztott csokoládé
- zizi
- fehér és rózsaszínű cukorgyöngy
- a díszítéshez marcipánlevelek
Elkészítése:
A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk.
Összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral, a rumaromával és a vajjal. Gyurmakeménységű, jól formázható masszát kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet, vagy gyúrjunk bele még némi vajat.)
A masszából golyókat, azokból pedig süniket formálunk. A sünik hátát olvasztott csokoládéba mártjuk, cukorgyöngyből szemet és orrot ragasztunk rájuk és ziziből tüskéket szúrunk a hátukba.
A kész figurákat hideg helyen dermedni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. Ezután a habot tovább verve egyenként beledolgozzuk a tojássárágkat is. A lisztet laza mozdulatokkal a habba forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróbát végezzünk!)
A krém hozzávalóit robotgéppel jól kihabosítjuk.
A megsült piskótát három lapba vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.
Az elkészített sünikkel és marcipánlevelekkel díszítjük.