Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskótához:
Krémhez:
Sünökhöz:
Elkészítése:
A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk.
Összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral, a rumaromával és a vajjal. Gyurmakeménységű, jól formázható masszát kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet, vagy gyúrjunk bele még némi vajat.)
A masszából golyókat, azokból pedig süniket formálunk. A sünik hátát olvasztott csokoládéba mártjuk, cukorgyöngyből szemet és orrot ragasztunk rájuk és ziziből tüskéket szúrunk a hátukba.
A kész figurákat hideg helyen dermedni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. Ezután a habot tovább verve egyenként beledolgozzuk a tojássárágkat is. A lisztet laza mozdulatokkal a habba forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróbát végezzünk!)
A krém hozzávalóit robotgéppel jól kihabosítjuk.
A megsült piskótát három lapba vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.
Az elkészített sünikkel és marcipánlevelekkel díszítjük.