Sós-karamellás sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30 cm-es kapcsos tortafomához:
Sós karamell:
- 200 g cukor
- 150 ml tejszín
- 33 g sós vaj
Tészta:
- 120 g darált háztartási keksz
- 120 g zúzott zabkeksz
- 140 g olvasztott margarin
Krém:
- 250 g krémsajt
- 250 g mascarpone
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tejföl
- 5 dl habtejszín
- 9 dkg ézkezési keményítő
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 200 g cukor
Díszítés:
- 500 ml cukrászhab
- 150 g grillázs
Elkészítése:
A karamellhez a cukrot magasfalú edénybe tesszük és alacsony lángon világosbarnára pirítjuk, majd ha teljesen felolvadt, beleöntjük a tejszínt, amitől megfog keményedni, de folyamatos keverés mellett majd felolvad.
Addig kevergetjük amíg sima állagú és sűrű nem lesz, ekkor belekeverjük a vajat, majd hűtőben pihentetjük.
Egy 30-cm es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a morzsásra tört kekszhez hozzáöntjük az olvasztott margarint, összegyúrjuk és a forma alján elegyengetjük. Ezután előmelegített sütőben 180 °C-on 10 percig sütjük.
A sajttorta összes hozzávalóját összekeverjük, a tésztára öntjük, majd a tortaformát 3 réteg alufóliával alul-felül-oldalt becsomagolva egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve két órán át 180 fokon sütjük, amíg a teteje meg nem barnul és a közepe nem lesz remegős még egy kicsit.
Ezután hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a tortaformában hagyva vagy pedig 8 óra hosszára a hűtőbe.
Díszítésként felvert cukrászhabbal vonjuk be. A tetejét leöntjük a sós karamellel. A torta oldalát pedig apróra vágott grillázzsal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »