Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós-karamellás sajttorta recept

Sós-karamellás sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30 cm-es kapcsos tortafomához:
    Sós karamell:

    • 200 g cukor
    • 150 ml tejszín
    • 33 g sós vaj

    Tészta:

    • 120 g darált háztartási keksz
    • 120 g zúzott zabkeksz
    • 140 g olvasztott margarin

    Krém:

    • 250 g krémsajt
    • 250 g mascarpone
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tejföl
    • 5 dl habtejszín
    • 9 dkg ézkezési keményítő
    • 1 rúd vanília kikapart magjai
    • 200 g cukor

    Díszítés:

    • 500 ml cukrászhab
    • 150 g grillázs

    Elkészítése:

    A karamellhez a cukrot magasfalú edénybe tesszük és alacsony lángon világosbarnára pirítjuk, majd ha teljesen felolvadt, beleöntjük a tejszínt, amitől megfog keményedni, de folyamatos keverés mellett majd felolvad.

    Addig kevergetjük amíg sima állagú és sűrű nem lesz, ekkor belekeverjük a vajat, majd hűtőben pihentetjük.

    Egy 30-cm es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a morzsásra tört kekszhez hozzáöntjük az olvasztott margarint, összegyúrjuk és a forma alján elegyengetjük. Ezután előmelegített sütőben 180 °C-on 10 percig sütjük.

    A sajttorta összes hozzávalóját összekeverjük, a tésztára öntjük, majd a tortaformát 3 réteg alufóliával alul-felül-oldalt becsomagolva egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve két órán át 180 fokon sütjük, amíg a teteje meg nem barnul és a közepe nem lesz remegős még egy kicsit.

    Ezután hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a tortaformában hagyva vagy pedig 8 óra hosszára a hűtőbe.

    Díszítésként felvert cukrászhabbal vonjuk be. A tetejét leöntjük a sós karamellel. A torta oldalát pedig apróra vágott grillázzsal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá