Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rusztikus répatorta recept

Rusztikus répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Piskóta:

    • 250 g finomliszt
    • 200 g barna cukor
    • 290 ml olaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek vaníliaaroma
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 1 kk só
    • 1 ek fahéj
    • 300 g reszelt sárgarépa
    • 100 g zúzott dió
    • 80 g mazsola

    Krém:

    • 500 ml cukrászhab
    • 250 g mascarpone
    • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
    • 1 ek fahéj

    Elkészítése:

    A piskótához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vaníliaaromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük.

    A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.

    Előmelegített sütőben, 3 részletben, 20 cm-es formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, majd sütőrácson teljesen kihűtjük. Tetejét vékonyan egy éles késsel levágjuk.

    A krémhez a mascarponét 5 ek folyékony cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.

    A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Oldalán tortakártyával nagyon vékonyra simítjuk el a krémet. Tetejét hab halmocskákkal díszítjük, a halmokat őrölt fahéjjal, a torta közepét durvára vágott mogyoróval szórjuk. Hűtőbe tesszük és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá