Rusztikus répatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Piskóta:
- 250 g finomliszt
- 200 g barna cukor
- 290 ml olaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek vaníliaaroma
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1 ek fahéj
- 300 g reszelt sárgarépa
- 100 g zúzott dió
- 80 g mazsola
Krém:
- 500 ml cukrászhab
- 250 g mascarpone
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek fahéj
Elkészítése:
A piskótához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vaníliaaromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük.
A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
Előmelegített sütőben, 3 részletben, 20 cm-es formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, majd sütőrácson teljesen kihűtjük. Tetejét vékonyan egy éles késsel levágjuk.
A krémhez a mascarponét 5 ek folyékony cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.
A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Oldalán tortakártyával nagyon vékonyra simítjuk el a krémet. Tetejét hab halmocskákkal díszítjük, a halmokat őrölt fahéjjal, a torta közepét durvára vágott mogyoróval szórjuk. Hűtőbe tesszük és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.