Rusztikus répatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Piskóta:
- 250 g finomliszt
- 200 g barna cukor
- 290 ml olaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek vaníliaaroma
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1 ek fahéj
- 300 g reszelt sárgarépa
- 100 g zúzott dió
- 80 g mazsola
Krém:
- 500 ml cukrászhab
- 250 g mascarpone
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek fahéj
Elkészítése:
A piskótához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vaníliaaromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük.
A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
Előmelegített sütőben, 3 részletben, 20 cm-es formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, majd sütőrácson teljesen kihűtjük. Tetejét vékonyan egy éles késsel levágjuk.
A krémhez a mascarponét 5 ek folyékony cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.
A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Oldalán tortakártyával nagyon vékonyra simítjuk el a krémet. Tetejét hab halmocskákkal díszítjük, a halmokat őrölt fahéjjal, a torta közepét durvára vágott mogyoróval szórjuk. Hűtőbe tesszük és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »