Rusztikus répatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Piskóta:

  • 250 g finomliszt
  • 200 g barna cukor
  • 290 ml olaj
  • 4 tojás
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 1 ek fahéj
  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 100 g zúzott dió
  • 80 g mazsola

Krém:

  • 500 ml cukrászhab
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 ek fahéj

Elkészítése:

A piskótához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vaníliaaromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük.

A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.

Előmelegített sütőben, 3 részletben, 20 cm-es formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, majd sütőrácson teljesen kihűtjük. Tetejét vékonyan egy éles késsel levágjuk.

A krémhez a mascarponét 5 ek folyékony cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.

A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Oldalán tortakártyával nagyon vékonyra simítjuk el a krémet. Tetejét hab halmocskákkal díszítjük, a halmokat őrölt fahéjjal, a torta közepét durvára vágott mogyoróval szórjuk. Hűtőbe tesszük és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.