Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A piskótához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vaníliaaromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük.
A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
Előmelegített sütőben, 3 részletben, 20 cm-es formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, majd sütőrácson teljesen kihűtjük. Tetejét vékonyan egy éles késsel levágjuk.
A krémhez a mascarponét 5 ek folyékony cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.
A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Oldalán tortakártyával nagyon vékonyra simítjuk el a krémet. Tetejét hab halmocskákkal díszítjük, a halmokat őrölt fahéjjal, a torta közepét durvára vágott mogyoróval szórjuk. Hűtőbe tesszük és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.