Raffaello szelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Egy mélyebb edénybe belerakjuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd külön keverjük hozzá a puha margarint és a tejfölt is. Azután adjuk hozzá a lisztet lassan adagolva és a sütőport. Mivel ragadós a tészta, gyúrás közben folyamatosan lisztezzük a kezünket és a tésztát is. Ha alaposan összegyúrtuk, 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Egy kb 30*40 cm-es tepsi hátoldalát belisztezünk, majd egyesével kinyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokon kb 8 percig sütjük.
A krémnek megfőzzük a búzadarát a tejben és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez fokozatosan hozzáadjuk. A kész krémet kétrészre osztjuk.
Az egyik felével megkenjük az egyik lapot és elsimítjuk, majd ráhelyezzük a második lapot a krémre. Rárakjuk a krém másik felét, elsimítjuk, majd a harmadik lapot is rátesszük.
A tetejére tojásfehérjéből gőz fölött kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával. Amikor kemény a tojáshab, rárakjuk a tésztára és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tipp:
Nagyon finom, puha a tésztája. Ünnepekre nagyon jól mutat az asztalon. A tojásfehérjébe amikor verjük, tehetünk egy kis citromlevet. Sajnos én nem tudok az allergiám miatt, de így is szép kemény habot kapunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »