Raffaello szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 3 tojássárgája
  • 150 g cukor
  • 200 g margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • 510 g liszt

A krémhez:

  • 500 ml tej
  • 4 ek búzadara
  • 200 g vaj
  • 150 g cukor

A tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 150 g cukor
  • 100 g kókuszreszelék

Elkészítése:

Egy mélyebb edénybe belerakjuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd külön keverjük hozzá a puha margarint és a tejfölt is. Azután adjuk hozzá a lisztet lassan adagolva és a sütőport. Mivel ragadós a tészta, gyúrás közben folyamatosan lisztezzük a kezünket és a tésztát is. Ha alaposan összegyúrtuk, 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát.

Egy kb 30*40 cm-es tepsi hátoldalát belisztezünk, majd egyesével kinyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokon kb 8 percig sütjük.

A krémnek megfőzzük a búzadarát a tejben és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez fokozatosan hozzáadjuk. A kész krémet kétrészre osztjuk.

Az egyik felével megkenjük az egyik lapot és elsimítjuk, majd ráhelyezzük a második lapot a krémre. Rárakjuk a krém másik felét, elsimítjuk, majd a harmadik lapot is rátesszük.

A tetejére tojásfehérjéből gőz fölött kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával. Amikor kemény a tojáshab, rárakjuk a tésztára és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Tipp:

Nagyon finom, puha a tésztája. Ünnepekre nagyon jól mutat az asztalon. A tojásfehérjébe amikor verjük, tehetünk egy kis citromlevet. Sajnos én nem tudok az allergiám miatt, de így is szép kemény habot kapunk.