Pillekönnyű japán sajttorta recept
Elkészítése:
Keressünk egy kb 15-16 cm-es tortaformát. A kapcsos ebben az esetben nem megfelelő, mert a massza híg lesz és kifolyik a réseken, ezért használjunk olyan formát ami egyben van. Erre a célra megfelel egy magas falú üveg tál, vagy egy kis fazék, amit sütőbe is rakhatunk.
A kiválasztott forma aljára méretre vágott sütőpapírt helyezünk, az oldalához, pedig egy megfelelő hosszúságú és magasságú csíkot vágunk a papírból. Ha csak nagyobb formánk van, pl 20-22 centis akkor duplázzuk meg a hozzávalókat.
A sajtkrémet, tejszínt és a cukrot egy tálba rakjuk és gőz felett összemelegítjük. Nem kell sokáig kevergetni, kb 5 percig, amíg a cukor elolvad, majd hűlni hagyjuk.
Amikor szobahőmérsékletűre hűlt hozzáadjuk a tojássárgájákat, egy kézi habverővel elkverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníila kikapart magjait, majd beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt. Csomómentesre keverjük, ez nagyon fontos! Ha nem tudjuk kikeverni, akkor egy szűrőn szűrjük át.
A fehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni, fokozatosan hozzáadjuk az 5 dkg cukrot, legvégül a citromlevet.
A hab 1/3-ád hozzákeverjük a tojásos masszához, majd a maradékot is beleforgatjuk óvatosan, laza mozdulatokkal, nehogy összetörjön a tojáshab.
Az előkészített formába öntjük, egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a buborékok a felszínre jöjjenek.
A formát egy magasabb falú tepsibe rakjuk és felöntjük forró vízzel. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40-50 percig sütjük. Sütés közben ne nyissuk ki az sütő ajtaját.
Ha a teteje nagyon barnulna akkor 50 perc után tegyünk rá egy alufóliát.
Vegyük le a hőmérsékletet 140 fokra és további 20-30 percig süssük. Miután megsült 20-25 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és leszedjük róla a sütőpapírt. Langyosan és hidegen is tálalható, mézzel, egy nagy pohár tejjel vagy gyümölcsszósszal.
Zárt dobozban, hűtőben 1-2 napig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









