Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillekönnyű japán sajttorta recept

Pillekönnyű japán sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 15-16 cm-es formához:

    • 1,25 kg sajtkrém
    • 110 g állati tejszín
    • 1,5 ek kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 rúd vanília kikapart magja
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 dkg liszt
    • 3 dkg keményítő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1 kk citromlé

    Elkészítése:

    Keressünk egy kb 15-16 cm-es tortaformát. A kapcsos ebben az esetben nem megfelelő, mert a massza híg lesz és kifolyik a réseken, ezért használjunk olyan formát ami egyben van. Erre a célra megfelel egy magas falú üveg tál, vagy egy kis fazék, amit sütőbe is rakhatunk.

    A kiválasztott forma aljára méretre vágott sütőpapírt helyezünk, az oldalához, pedig egy megfelelő hosszúságú és magasságú csíkot vágunk a papírból. Ha csak nagyobb formánk van, pl 20-22 centis akkor duplázzuk meg a hozzávalókat.

    A sajtkrémet, tejszínt és a cukrot egy tálba rakjuk és gőz felett összemelegítjük. Nem kell sokáig kevergetni, kb 5 percig, amíg a cukor elolvad, majd hűlni hagyjuk.

    Amikor szobahőmérsékletűre hűlt hozzáadjuk a tojássárgájákat, egy kézi habverővel elkverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníila kikapart magjait, majd beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt. Csomómentesre keverjük, ez nagyon fontos! Ha nem tudjuk kikeverni, akkor egy szűrőn szűrjük át.

    A fehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni, fokozatosan hozzáadjuk az 5 dkg cukrot, legvégül a citromlevet.

    A hab 1/3-ád hozzákeverjük a tojásos masszához, majd a maradékot is beleforgatjuk óvatosan, laza mozdulatokkal, nehogy összetörjön a tojáshab.

    Az előkészített formába öntjük, egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a buborékok a felszínre jöjjenek.

    A formát egy magasabb falú tepsibe rakjuk és felöntjük forró vízzel. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40-50 percig sütjük. Sütés közben ne nyissuk ki az sütő ajtaját.

    Ha a teteje nagyon barnulna akkor 50 perc után tegyünk rá egy alufóliát.

    Vegyük le a hőmérsékletet 140 fokra és további 20-30 percig süssük. Miután megsült 20-25 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és leszedjük róla a sütőpapírt. Langyosan és hidegen is tálalható, mézzel, egy nagy pohár tejjel vagy gyümölcsszósszal.

    Zárt dobozban, hűtőben 1-2 napig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá