Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova recept

Pavlova
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 375 g kristálycukor
    • csipet só
    • 1,5 tk ecet
    • 1 csapott ek étkezési keményítő
    • 1 tk rózsavíz (elhagyható)
    • 300 g szeder
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 150 C-ra.

    Tepsibe tegyünk egy sütőpapírt. Hogy ne kunkorodjon fel a széle, két dolgot kell tennünk. Először is tegyük úgy, hogy a papír a tepsi felé pöndörödjön, ne pedig felfelé.

    A következő lépés, hogy a papír 4 sarka alá tegyünk egy csöpp tojáshabot, és azzal ragasszuk oda a tepsihez.

    Rajzoljunk egy kb 20 cm átmérőjű kört a sütőpapírra. A tojásfehérjét verjük a sóval addig, míg megtartja a formáját.

    Ekkor verjük tovább és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Szép fényes, kemény habot kell kapjunk.

    Keverjük hozzá az ecetet, rózsavizet és a keményítőt. Halmozzuk a papírra rajzolt körre. A tetejét simítsuk el laposra, hogy rá tudjuk majd tenni a tejszínt és a gyümölcsöt.

    Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne.

    míg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális.Kihűlt,tegyük óvatosan tálra, miután a sütőpapírt lehúztuk az aljáról.

    A habtejszínt robotgéppel verjük lágy habbá, tegyük a tojáshablepényre. A szeder szemeket szórjuk rá a tejszínhabra.

    Tipp:A tojáshabból rózsákat nyomhatunk a torta oldalára,így még mutatósabb lesz.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Bármilyen idei gyümölccsel variálható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá