Pavlova recept
Hozzávalók:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 375 g kristálycukor
- csipet só
- 1,5 tk ecet
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 1 tk rózsavíz (elhagyható)
- 300 g szeder
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 150 C-ra.
Tepsibe tegyünk egy sütőpapírt. Hogy ne kunkorodjon fel a széle, két dolgot kell tennünk. Először is tegyük úgy, hogy a papír a tepsi felé pöndörödjön, ne pedig felfelé.
A következő lépés, hogy a papír 4 sarka alá tegyünk egy csöpp tojáshabot, és azzal ragasszuk oda a tepsihez.
Rajzoljunk egy kb 20 cm átmérőjű kört a sütőpapírra. A tojásfehérjét verjük a sóval addig, míg megtartja a formáját.
Ekkor verjük tovább és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Szép fényes, kemény habot kell kapjunk.
Keverjük hozzá az ecetet, rózsavizet és a keményítőt. Halmozzuk a papírra rajzolt körre. A tetejét simítsuk el laposra, hogy rá tudjuk majd tenni a tejszínt és a gyümölcsöt.
Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne.
míg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális.Kihűlt,tegyük óvatosan tálra, miután a sütőpapírt lehúztuk az aljáról.
A habtejszínt robotgéppel verjük lágy habbá, tegyük a tojáshablepényre. A szeder szemeket szórjuk rá a tejszínhabra.
Tipp:A tojáshabból rózsákat nyomhatunk a torta oldalára,így még mutatósabb lesz.
Jó étvágyat!
Tipp:
Bármilyen idei gyümölccsel variálható.