Pavlova

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 db tojásfehérje
  • 375 g kristálycukor
  • csipet só
  • 1,5 tk ecet
  • 1 csapott ek étkezési keményítő
  • 1 tk rózsavíz (elhagyható)
  • 300 g szeder
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 150 C-ra.

Tepsibe tegyünk egy sütőpapírt. Hogy ne kunkorodjon fel a széle, két dolgot kell tennünk. Először is tegyük úgy, hogy a papír a tepsi felé pöndörödjön, ne pedig felfelé.

A következő lépés, hogy a papír 4 sarka alá tegyünk egy csöpp tojáshabot, és azzal ragasszuk oda a tepsihez.

Rajzoljunk egy kb 20 cm átmérőjű kört a sütőpapírra. A tojásfehérjét verjük a sóval addig, míg megtartja a formáját.

Ekkor verjük tovább és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Szép fényes, kemény habot kell kapjunk.

Keverjük hozzá az ecetet, rózsavizet és a keményítőt. Halmozzuk a papírra rajzolt körre. A tetejét simítsuk el laposra, hogy rá tudjuk majd tenni a tejszínt és a gyümölcsöt.

Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne.

míg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális.Kihűlt,tegyük óvatosan tálra, miután a sütőpapírt lehúztuk az aljáról.

A habtejszínt robotgéppel verjük lágy habbá, tegyük a tojáshablepényre. A szeder szemeket szórjuk rá a tejszínhabra.

Tipp:A tojáshabból rózsákat nyomhatunk a torta oldalára,így még mutatósabb lesz.

Jó étvágyat!

Tipp:

Bármilyen idei gyümölccsel variálható.