Párizsikrémes csokoládétorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 4 dkg kakaópor
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 3,5 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 10 dkg csokoládé
- 35 dkg vaj
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
A bevonáshoz:
- a megmaradt krém
Elkészítése:
Két db 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük jó 10 perc alatt elektromos habverővel.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába forgatjuk, majd a két előkészített formába töltjük.
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük kb 20 perc alatt. Langyosan lehúzzuk a papírt a lapokról és teljesen kihűtjük.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, az apróbbra tördelt csokoládét és a vaj felét.
Amikor szép sima félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, kihabosítjuk.
A két lapot egyenként félbevágjuk és betöltjük. A krémből hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. A torta tetejére kenjük úgy, hogy az oldalára is folyjon belőle.
A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre és ízlés szerint díszítjük a tortát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »