Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsikrémes csokoládétorta recept

Párizsikrémes csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
71 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg cukor
    • 20 dkg finomliszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 6 g sütőpor

    A krémhez:

    • 3,5 dl habtejszín
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg kakaópor
    • 10 dkg csokoládé
    • 35 dkg vaj

    A díszítéshez:

    • 1,5 dl habtejszín
    • 15 dkg csokoládé
    • 2 ek étolaj

    A bevonáshoz:

    • a megmaradt krém

    Elkészítése:

    Két db 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük jó 10 perc alatt elektromos habverővel.

    A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába forgatjuk, majd a két előkészített formába töltjük.

    180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük kb 20 perc alatt. Langyosan lehúzzuk a papírt a lapokról és teljesen kihűtjük.

    A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, az apróbbra tördelt csokoládét és a vaj felét.

    Amikor szép sima félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, kihabosítjuk.

    A két lapot egyenként félbevágjuk és betöltjük. A krémből hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.

    A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. A torta tetejére kenjük úgy, hogy az oldalára is folyjon belőle.

    A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre és ízlés szerint díszítjük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá