Párizsikrémes csokoládétorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 4 dkg kakaópor
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 3,5 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 10 dkg csokoládé
- 35 dkg vaj
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
A bevonáshoz:
- a megmaradt krém
Elkészítése:
Két db 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük jó 10 perc alatt elektromos habverővel.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába forgatjuk, majd a két előkészített formába töltjük.
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük kb 20 perc alatt. Langyosan lehúzzuk a papírt a lapokról és teljesen kihűtjük.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, az apróbbra tördelt csokoládét és a vaj felét.
Amikor szép sima félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, kihabosítjuk.
A két lapot egyenként félbevágjuk és betöltjük. A krémből hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. A torta tetejére kenjük úgy, hogy az oldalára is folyjon belőle.
A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre és ízlés szerint díszítjük a tortát.