Párizsikrémes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
71 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Párizsikrémes csokoládétorta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 8 tojás
  • 24 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 3,5 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 10 dkg csokoládé
  • 35 dkg vaj

A díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 ek étolaj

A bevonáshoz:

  • a megmaradt krém

Elkészítése:

Két db 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük jó 10 perc alatt elektromos habverővel.

A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába forgatjuk, majd a két előkészített formába töltjük.

180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük kb 20 perc alatt. Langyosan lehúzzuk a papírt a lapokról és teljesen kihűtjük.

A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, az apróbbra tördelt csokoládét és a vaj felét.

Amikor szép sima félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk, kihabosítjuk.

A két lapot egyenként félbevágjuk és betöltjük. A krémből hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. A torta tetejére kenjük úgy, hogy az oldalára is folyjon belőle.

A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre és ízlés szerint díszítjük a tortát.