Parfé torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 csapott evőkanál cukor
Parfé alap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl tej
- 15 dkg cukor
Ízesítéshez:
- 5 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál kakaópor
- 5 dkg mascarpone + 1 teáskanál vanília aroma
- 10 dkg meggybefőtt
- 2,5 dkg darált mák + reszelt citromhéj
- 4 dl habtejszín
Díszítés:
- 2,5-3 dl habtejszín
- csokoládéforgács
- mogyoró- vagy mandulakrokant
- meggyszemek
Elkészítés:
A parfé alaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Az elkészült krémet négy egyenlő részre osztjuk (kb. 175 g mindegyik adag), majd külön tálkákban elkeverjük a megfelelő ízesítőkkel. A meggyes réteget botmixerrel pürésítjük. A tálkákat lefedjük, majd hűtőbe tesszük néhány órára, de akár egy éjszakára is.
Másnap először a piskótát sütjük meg. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd egy 18 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A torta összeállításához egy állítható tortakarikát vagy egy magasabb kartoncsíkot használunk, amit alufóliával borítunk, hogy a rétegek szépen megtartsák a formát. A piskótát a tortaforma aljába helyezzük.
Rétegezés:
A tejszínt négy egyenlő részre osztjuk, és mindig 1 dl habot verünk fel, amelyet az adott réteghez forgatunk.
A csokoládés réteghez 1 dl habot keményre verünk, majd a csokoládés parféalappal összeforgatjuk. Az egészet a piskótára simítjuk, majd a tortát 2 órára fagyasztóba tesszük.
A vaníliás rétegnél szintén 1 dl tejszínt verünk fel, majd beleforgatjuk a mascarponés alapot. A fagyott csokoládés rétegre simítjuk, és visszatesszük a fagyasztóba.
A meggyes réteget ugyanígy készítjük el, a vaníliás réteg tetejére öntjük, majd ismét fagyasztjuk.
Végül a mákos réteget keverjük ki, és a megdermedt meggyes rétegre öntjük. A tortát egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
Díszítés:
A tortát másnap kivesszük a formából, és az oldalát tejszínhabbal vékonyan bevonjuk. Visszatesszük a fagyasztóba rövid időre, majd egy újabb réteg tejszínhabot simítunk rá. Tortafésűvel díszíthetjük, vagy az oldalát mogyoró- vagy mandulakrokanttal panírozhatjuk. A tetejére csokoládéforgácsot szórhatunk, habrózsákkal és meggyszemekkel díszíthetjük.
Fogyasztás előtt a tortát tartsuk hűtőben 10-15 percig, hogy kissé puhuljon, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »