Őszibarackos túrótorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 12 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2 tk sütőpor
- 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 5 db őszibarack
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál búzadara
- 17 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 0,5 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd morzsalékos tésztát gyúrunk. Becsomagolva, fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. Pár percig hagyjuk állni, amíg a dara megduzzad.
A tojásfehérjéket habbá verjük és a túróhoz keverjük.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és belenyújtjuk a tésztát. Kevés búzadarával megszórjuk. A meghámozott barackot cikkekre vágva, rápakoljuk a tészta tetejére. A túrós masszát pedig elosztva rákenjük.
Kb 45-50 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Én a tetejére is raktam fél barackokat.
Jó étvágyat, sikeres sütést!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »