Őszibarackos túrótorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 12 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2 tk sütőpor
- 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 5 db őszibarack
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál búzadara
- 17 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 0,5 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd morzsalékos tésztát gyúrunk. Becsomagolva, fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. Pár percig hagyjuk állni, amíg a dara megduzzad.
A tojásfehérjéket habbá verjük és a túróhoz keverjük.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és belenyújtjuk a tésztát. Kevés búzadarával megszórjuk. A meghámozott barackot cikkekre vágva, rápakoljuk a tészta tetejére. A túrós masszát pedig elosztva rákenjük.
Kb 45-50 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Én a tetejére is raktam fél barackokat.
Jó étvágyat, sikeres sütést!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »