Őszibarackos túrótorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 12 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2 tk sütőpor
- 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 5 db őszibarack
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál búzadara
- 17 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 0,5 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd morzsalékos tésztát gyúrunk. Becsomagolva, fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. Pár percig hagyjuk állni, amíg a dara megduzzad.
A tojásfehérjéket habbá verjük és a túróhoz keverjük.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és belenyújtjuk a tésztát. Kevés búzadarával megszórjuk. A meghámozott barackot cikkekre vágva, rápakoljuk a tészta tetejére. A túrós masszát pedig elosztva rákenjük.
Kb 45-50 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Én a tetejére is raktam fél barackokat.
Jó étvágyat, sikeres sütést!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









