Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos túrótorta recept

Őszibarackos túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg vaj
    • 2 tk sütőpor
    • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

    A krémhez:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 5 db őszibarack
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál búzadara
    • 17 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 0,5 citromból nyert citromlé
    • 0,5 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd morzsalékos tésztát gyúrunk. Becsomagolva, fél órára hűtőbe tesszük.

    Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. Pár percig hagyjuk állni, amíg a dara megduzzad.

    A tojásfehérjéket habbá verjük és a túróhoz keverjük.
    Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és belenyújtjuk a tésztát. Kevés búzadarával megszórjuk. A meghámozott barackot cikkekre vágva, rápakoljuk a tészta tetejére. A túrós masszát pedig elosztva rákenjük.

    Kb 45-50 perc alatt 180 fokon megsütjük.

    Én a tetejére is raktam fél barackokat.

    Jó étvágyat, sikeres sütést!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá