Őszibarackos túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 db őszibarack
  • 3 db tojás
  • 5 evőkanál búzadara
  • 17 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 0,5 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd morzsalékos tésztát gyúrunk. Becsomagolva, fél órára hűtőbe tesszük.

Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. Pár percig hagyjuk állni, amíg a dara megduzzad.

A tojásfehérjéket habbá verjük és a túróhoz keverjük.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és belenyújtjuk a tésztát. Kevés búzadarával megszórjuk. A meghámozott barackot cikkekre vágva, rápakoljuk a tészta tetejére. A túrós masszát pedig elosztva rákenjük.

Kb 45-50 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Én a tetejére is raktam fél barackokat.

Jó étvágyat, sikeres sütést!