Oreo kekszes túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20-22 cm-es tortaformához:
Kekszes alaphoz:
- 15 dkg keksz
- 4 tk cukrozott kakaópor
- 10 dkg vaj
Oreós-túrós töltelékhez:
- 35 dkg túró
- 8 db oreo keksz
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Csokoládé ganachehoz:
- 5 dkg étcsokoládé
- 2-3 ek habtejszín
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le (vagy morzsoljuk össze), majd keverjük hozzá a cukrozott kakaót. A vajat olvasszuk fel, majd öntsük a kekszes keverékhez és keverjük össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük és lapogassuk bele a vajas kekszet úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
A túróhoz adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a pudingport, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd keverjük simára.
Az oreo kekszet tördeljük apró darabokra, majd adjuk a túrós keverékhez és keverőkanállal keverjük, forgassuk alaposan össze.
Ezután a tortaformában lévő kekszes alapra egyenletesen öntsük rá a túrós tölteléket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 40 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.
Érdemes előző nap megsütni, így van ideje a tortának teljesen kihűlni és szépen tudjuk majd szeletelni.
A csokoládét tördeljük bele egy tálba, adjuk hozzá a tejszínt, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, keverjük simára.
Ezután a teljesen kihűlt torta tetejére ízlés szerint csorgassuk rá a csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. A könnyű, túrós töltelék nagyon finom a ropogós kekszdarabkákkal.