Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nesquik torta recept

Nesquik torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához vagy 21*37 cm-es tepsihez:
    Csokis laphoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 ek cukor
    • 1 cs csokis pudingpor (főzős)

    Vaníliás laphoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Fehér laphoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 ek cukor
    • 3 ek étkezési keményítő

    Krémhez:

    • 15  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 evőkanál cukor
    • 10 evőkanál finomliszt
    • 8 dl tej
    • 200 g margarin vagy vaj
    • 400 g nesquik kakaópor vagy más cukrozott kakaópor
    • 300 ml habtejszín

    Bevonáshoz:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Lapok:

    A lapokat külön-külön készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokishoz a csokis pudingport, a vaníliáshoz a vaníliás pudingport por alakban, a fehér laphoz pedig a keményítőt keverjük hozzá. 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a lapokat.

    Krém:

    A tojássárgákhoz adjuk hozzá a cukrot, majd egy kevés tejjel és a liszttel keverjük csomómentesre a masszát, majd öntsük fel a maradék tejjel és főzzük sűrűre. Még fottón keverjük bele a kakaóport, keverjük el teljesen, majd folpackkal letakarva hűtsük ki.

    A kihűlt kakaós krémet jól habosítsuk ki a vajjal. A jól lehűtött tejszínt verjük fel keményre.

    Összeállítás:

    Csokis lap, kakaós krém fele, hab fele, vaníliás lap, maradék csokis krém és a maradék hab. Végül a fehér lappal zárjuk.

    Körben és a tetejét is bevonjuk a felvert tejszínnel, majd pár órára hűtőbe tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá