Nesquik torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Nesquik torta

Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához vagy 21*37 cm-es tepsihez:
Csokis laphoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 ek cukor
  • 1 cs csokis pudingpor (főzős)

Vaníliás laphoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 ek cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Fehér laphoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 ek cukor
  • 3 ek étkezési keményítő

Krémhez:

  • 15 tojássárgája
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 8 dl tej
  • 200 g margarin vagy vaj
  • 400 g nesquik kakaópor vagy más cukrozott kakaópor
  • 300 ml habtejszín

Bevonáshoz:

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

Lapok:

A lapokat külön-külön készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokishoz a csokis pudingport, a vaníliáshoz a vaníliás pudingport por alakban, a fehér laphoz pedig a keményítőt keverjük hozzá. 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a lapokat.

Krém:

A tojássárgákhoz adjuk hozzá a cukrot, majd egy kevés tejjel és a liszttel keverjük csomómentesre a masszát, majd öntsük fel a maradék tejjel és főzzük sűrűre. Még fottón keverjük bele a kakaóport, keverjük el teljesen, majd folpackkal letakarva hűtsük ki.

A kihűlt kakaós krémet jól habosítsuk ki a vajjal. A jól lehűtött tejszínt verjük fel keményre.

Összeállítás:

Csokis lap, kakaós krém fele, hab fele, vaníliás lap, maradék csokis krém és a maradék hab. Végül a fehér lappal zárjuk.

Körben és a tetejét is bevonjuk a felvert tejszínnel, majd pár órára hűtőbe tesszük.