Narancsos zselé torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 200 g liszt
Töltelék:
- 3 narancs
- 3 mandarin
- 150 g ananász
- 150 g banán
Krém:
- 50 g zselatin
- 1 cs vaníliás cukor
- 900 g tejföl, sovány
- 200 g cukor (csökkenthető a mennyiség, ízlés szerint)
Elkészítése:
A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük rajta, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni.
A tésztához robotgéppel keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztben elkevert szódabikarbónát.
Zsírpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsiben süssük előmelegített sütőben 180 °C hőmérsékleten 15 percig (tűpróba).
A kihűlt tésztát vágjuk 1,5 x 1,5 cm-es kockákra.
A narancsot vágjuk szeletekre, az ananászt és a banánt kockákra, a mandarint bontsuk gerezdekre.
A tejfölt keverjük robotgéppel oldódásig a cukorral és a vaníliával, majd keverjük el a zselatinnal.
Kerek tortaforma alját, oldalát béleljük ki gyümölcsökkel
Szórjuk bele a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntsünk rá, hogy ellepje a tejfölös krémből, majd ismét tészta, gyümölcs, krém.
Fedjük le folpackkal, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe